Skip to main content

Свети Никола - Приморско

Искаше ми се да пиша за пътувания, Българската природа, почивка, но много се чудих от къде да започна.

Подводен Параклис Свети Никола Приморско

Времената са трудни. Живеем в невиждана криза толкова неочаквана за уж големите постижения в еволюцията на човечеството. Да за корона кризата става дума както вече се досещате. Не знам дали има истина в теориите на конспирациите или по-скоро сме стигнали до последната глава в Библията – Откровение или Апокалипс на гръцки. Този спор го оставям да се води между вярващите в конспирациите и теолозите.

За туризма и то за туризма в България. Да, Бог ни е дал да живеем в едно райско място с неповторима природа, но изисква от нас да се грижим за творението, а не да го унищожаваме.

Приморско

Искам да напиша за едно кътче от земния рай наречено „Подводен Параклис Свети Никола Приморско“ което се намира само на 4 км от морския курорт Приморско ето тук Въпреки, че съгласно инструкциите от гугъл на картата автомобила трябва да се остави при резиденцията и после да се продължи пеша има и друг вариант. До Подводния Параклис Свети Никола Приморско може да се стигне и с кола. Тръгва се от покрай северният плаж на Приморско. После се преминава през бариерата която вече не се затваря понеже вече няма действаща резиденция (лятото обикновено там от поляната излита и каца делта-планериста който предлага полети на летуващите). След това се обикаля бившата резиденция и има много тясно пътче което стига точно над Параклиса. Дори има възможност да си оставите колата в страни от пътя. Както виждате от снимките там брега на морето е много стръмен и скалист, но красотата си е красота.

Подводен Параклис Свети Никола Приморско Местенцето е прекрасно. Подходящо е за плаж, за ловене на риба. Пълно е с миди. Цялото е осеяно с черупки от миди. Хубаво е и за палатка, но става и за много други неща. Пълно е с миди. Има и много раци но са пъргави и се крият в пукнатините на скалите. Водата е кристално чиста. Виждат се много рибки, а понякога и морски змии. Искрено го препоръчвам. Природата на Приморско все още е до някъде запазена и привлича много туристи през лятото. Да не забравяме че не случайно преди много години партията е избрала точно в непосредствена близост до построи лятната резиденция Перла. Там където се събират море и гора. Винаги когато сме наблизо не пропускаме да посетим плажа на Перла и страхотния залив. Последният път когато бяхме там получих страхотно слънчево изгаряне на гърба само за един час докато се „гмурках“ за миди. Аз не съм противник на заведенията, ресторантите и хотелите в Приморско, но това са неща създадени от човека. Докато райското земно кътче наречено Подводен Параклис Св. Никола е само едно от творенията на Бог.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *
CAPTCHA
Този въпрос е за проверка дали сте човек или не и за предотвратяване на автоматизирано изпращане на спам.
Публикувано на
нед, 02/07/2021 - 16:32