Skip to main content

За Приморско

Забележителности около Приморско

които си заслужават да посетите по време на вашата почивка на море в Приморско Хотел Рила, освен плажовете на Приморско и Морето.

 

Южен плаж:

От южната страна на Приморско се намира плаж дълъг 2,4 км и достигащ до Международен Младежки Център Приморско (ММЦ).

приморско южен плаж 1

приморско южен плаж 2

приморско южен плаж 3

приморско южен плаж 4

приморско южен плаж 5

приморско южен плаж 6

приморско южен плаж 7

Град Приморско:

По данни на Община Приморско към 2018г.

Население

Населението на община Приморско наброява към 05.02.2018 г. година – 7103 души.

В град Приморско живеят 3374 души. В общината най-голямо е населението на град Китен – 1073 души, а най-малко на село Писменово – 216 души. В останалите села на общината живеят: в село Ново Паничарево – 957 души, в село Ясна Поляна – 725 души и в село Веселие – 758 души.

Трудова заетост

Делът на населението под трудоспособна възраст е 1195 души, на населението на трудоспособна възраст 4695 души и на населението над трудоспособна възраст е 1590 души. По-голяма част от населението е ангажирана с хотелиерство и ресторантьорство през активния летен сезон.

Туризъм

Приморско е обявен за национален туристически морски курорт през 1953 г. Туризмът и обслужващата го сфера са най-динамично развити в икономиката на града. Приморско разполага с разнообразни природни ресурси. Предлагат се условия за различни видове туризъм – не само рекреационен, но и културен, риболовен, ловен, спортен, екотуризъм и др. Всяка година Приморско е посещавано от милиони чуждестранни и български туристи. Градът е предпочитана дестинация заради благоприятния климат, красивата си природа, историческите и културни паметници на негова територия, гостоприемното местно население и не на последно място различните атракции предлагани на туристите, които го правят подходящ както за спокойна семейна почивка, така и за интензивна почивка с много партита и емоции. Разположен е в залив във формата на полумесец, осеян от най-чистите, най-дългите и най-големите плажове и дюни на българското Черноморие. Условия за почивка предлагат всички части на курорта: старата градска част на Приморско, новата част на града (новият квартал), селищното образувание Узунджата (северозападно от града), вилната зона (югозападно от града), комплексът ММЦ Приморско (южно от града).

Плаж Перла:

На севр от Приморско и непосредствено до северен плаж Приморско се намира Плаж Перла (бившата правителствена резиденция).

Плаж Перла се само на 4.8 км от Хотел Рила и можете да стигнете до там само за 8 минути ето как

плаж перла 1

плаж перла 2

плаж перла 3

плаж перла 4

Плаж Аркутино:

приморско хотел море

Плажът Аркутино се намира само на 10 км от Хотел Рила и можете да стигнете до там само за 11 минути ето как. Плажа се намира в непосредстена близост до главният път между Созопол и Приморско. Природата е страхотна, морският бряг не е стръмен и предоставя капацитет. Плоският морски бряг го прави подходящ и за малки деца, но разбира се под наблюдението на родителите. Гледката към Змийският остров и резерват Ропотамо са удивителни. Голямо предимство е месторазположението на плажа до главният път. Можете да се отбиете за малко по пътя си за Приморско, да си вземете един бърз Аркутино плаж или да го наречем както днес е модерно "Плаж to Go" и да продължите към окончателната си дестинация.

Резерват Аркутино:

Аркутино или Мечешкото блато е част от резерват Ропотамо.

Блатото е отделено от морето чрез пясъчни дюни. На плажната ивица вирее пясъчна лилия.

В блатото има построено мостче по което можете да се разходите и да разгледате уникалната растителност и животински видове, които наистина се намират само в Аркутино. Можете да видите много змии, костенурки, водни лии, а и много редки видове птици.

приморско аркутино 1

приморско аркутино 2

приморско аркутино 3

приморско аркутино 4

 

Резерват Ропотамо:

Природният резерват Ропотамо се намира само на 4 минути или или 4 километра от Приморско хотел Рила. През летния сезон можете да направите разходка с лодка по реката като началната станция се намира под моста на пътя Бургас - Приморско. Как да стигнете до там можете да видите тук

резерват ропотамо 1

резерват ропотамо 2

резерват ропотамо 3

резерват ропотамо 4

Подводен Параклис Свети Никола - Приморско

Има едно райско кътче само на 4км. от хотела наречено Подводен Параклис Свети Никола Приморско.

Тук можете да видите как се стига до Подводен Параклис Свети Никола Приморско. На картата инструкциите са да се остави колата до бившата резидензия Перла и после да се продължи пеша. На практика има тесен пьт по който можете да стигнете с автомобил до мястото. Страхотно е. Кристално чиста вода. Има много миди и раци. Прочетете още

приморско параклис св никола

приморско параклис свети никола


 

 

linkedin


facebook


https://hoteliprimorsko.business.site


https://twitter.com/ivoo56


 

Публикувано на
ср, 02/22/2023 - 13:31

Google reviews