Skip to main content

Как да резервираме Хотел

Как да си резервираме Хотел на морето?

търсене в интернет

Увод

Причината да напиша тази статия бяха прочетени мнения във фейсбук. Фейсбук е място предимно за реклама, ето защо споделеното тук не е единствено и само мое мнение. Въпреки това тази статия съдържа моето необвързващото мнение.

Това определено важи не само за Хотели в Приморско, но и за много други неща. Да ги наречем неща с които все още нямате опит.

Сигурно сте си задавали този въпрос всеки път когато искате да отидете на ново място на почивка. Или просто да смените Хотела. Или защото сте чули добри отзиви за даден Хотел от свои познати.

Проблем с намиране на обективна информация

как да пресеем информация

Проблема се състои в това, че днес имаме достъп до прекалено много информация. Това прави изключително трудно да се намери истината. Има много сайтове с мнения и оценки или още ги наричат лайкове. Но! Истина ли е това? Това ли търсим наистина?

Начина по-който можем да стигнем до информацията която търсим в Интернет също е не- обективен. Това което ни предлагат търсачките на предни позиции е базирано на субективни фактори. Нека Ви дам пример.

Един обективно прекрасен хотел по отношение на: местоположение, хигиена, услуги, цена и качество. Може никога да не стигне до резултатите от вашето търсене по ред причини. Можем да наречем това липса на интерес на хотелиера към интернет маркетинг. Това се нарича още СЕО (search engines optimisation). Това е кампания която изисква много ресурси и не всеки има нужда от нея.

И да не забравяме, че винаги има елемента на въпрос на вкус. На един му харесва едно, на друг – друго. Аз не мога да ви дам съвет какво да ви се харесва, но ще се концентрирам върху цената.

Днес има много сайтове които единствено се занимават със реклама. Да реклама трябва, но искате ли да плащате само за реклама? Пълно е с оферти за летуване. Кои реални кои смешно нереални.

Въпроса си остава обаче в истинската цена. Посредничеството с реклама си има цена. Но ние не искаме на всяка на всяка цена да бъдем водени от реклама и фалшиви отзиви.

Какво ми предлагат търсачките в интернет?

Нека да наречем големите рекламни агенции в туризма „големите“. Защо големи? Защото инвестират много за да са на предни позиции в резултатите на интернет търсачките. Предна позиция обаче не означава задължително „добра цена“ или „качествен продукт“. Предна позиция се достига чрез реклама, което е не само реклама в средствата за масова информация които познаваме от едно време. Вече освен радио и телевизия има и Интернет. Интернет се превръща все повече и повече в място за реклама. Което разбира се е минус за място за намиране на истината.

Съвети за решаване на проблема

как да пресеем информация

Как да пресяваме информация и да действаме

Всеки хотел си има ценова политика и това не се определя от рекламен Интернет сайт. Ако си харесате хотел където искате да резервирате непременно проверете следното.

  • сравнете цените за същия хотел на няколко различни сайта (сайтове с различен домейн)
  • намерете сайт на хотела и проверете цените
  • свържете се директно с въпросния хотел и направете запитване за цена за периода който ви интересува.
  • след като вече знаете цената в интернет на сайта на хотела. Знаете и цената при „големите“. Опитайте се да се пазарите, но разумно. Направете го в края на разговора когато вече сте наясно дали има място за пазарлък. Аргументирайте се с продължителността на престоя си. Разбира се ако наистина имате такъв аргумент. Питайте за отстъпка за престой над една седмица. Отстъпка за престой над две седмици. И съответно за отстъпка за престой над три седмици.
  • има клиенти които почват направо от цената. Без изобщо предварително да са направили проучване. Това разбира се се отразява негативно на шансовете ви за успех при пазарлъка. За да имате шансове за успех трябва да имате и правилният подход.

Как да използваме и да анализираме тази информация?

решение за резервация

ако един хотел няма сайт, но го намирате само при „големите“ рекламни агенции е изключително трудно да намерите истинската цена на продукта. Въпреки това със сигурност има телефон на който можете да получите истинска информация. Това може да означава две неща:

  • хотела вече си има име, репутация и редовни клиенти. Този хотел изобщо не разчита на „големите“ рекламни агенции и на интернет за да оцелее. Но това е е малко вероятно особено по време на криза.
  • хотела е пълно разочарование и разчита само на „големите“ за да му набират винаги нови клиенти
  • ако хотела има сайт и има цени. Обадете се директно на хотела и потвърдете цената. Опитайте се да намерите такава цена за същия продукт при „големите“. При „големите“ цената е с поне 15% по-“голяма“

Ако намерите „изгодна“ оферта която е съблазнителна направете същото:

  • проверете при хотелиера
  • обикновено става дума за период за почивка или условия които ако прочетете внимателно офертата вече не е толкова атрактивна.
  • тези оферти работят по същия начин както и всяка друга реклама. Заплащате поне 15% над нормалната цена.

Съвет от сърце

как да постъпим за резервация

Мили хора вечното правило все още важи. Колкото по-малко посредници има между вас и продукта, толкова по-малко ще платите за реклама или маркетинг. Не се оставяйте да бъдете подмамени от сайтове с лъскав вид и предни позиции в резултатите от търсенето. В крайна сметка може да се окаже, че плащайки на „големите“ ощетявате тези които ви предоставят услугата.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *
CAPTCHA
Този въпрос е за проверка дали сте човек или не и за предотвратяване на автоматизирано изпращане на спам.
Публикувано на
ср, 03/24/2021 - 15:13